Popis
Cukernatost při sběru ČNM: 21,4
Zbytkový cukr g/l: 0,3
Obsah kyselin g/l: 8,4
Zatřídění: Pozdní sběr
Původ:
Vinařská oblast Čechy, podoblast litoměřická, obec Velké Žernoseky, viniční trať Pod třešňovkou. Rok výsadba vinohradu 1983.
Vinifikace:
Ruční sběr hroznů při cukernatosti 21,4 ČNM v druhé polovině října 2017. Hrozny byly zcela zdravé, macerace na slupkách 6 hodin, poté velmi šetrné lisování. Víno kvasilo a následně po prvním stáčení z kalů zrálo na jemných kalech v dubovém sudu (francouzský dub) po dobu 11 měsíců. Díky zrání na jemných kvasnicích a taninům nového sudu bylo možno ponechat po celou dobu zrání bez přídavku oxidu siřičitého. Lahvování proběhlo v polovině října 2018.
Gastro:
Víno se hodí k velké spoustě masitých jídel včetně uzených mas, vhodné k sýrům, hustším polévkám a rybám.
Popis:
Sytě zlatá barva. Plné aroma příjemně obohacené francouzským dubem s nádechem medu. V chuti je víno plné, dlouhotrvající a bohaté na extraktivní látky, lehce ovocné. Delší doba zrání vína na kvasnicích vytváří velmi charakteristický terroir projev pro danou odrůdu. Víno s minerálním charakterem a plným tělem.
Víno je uzavřené korkem.
Hmotnost | 1.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.