Popis
Réva: Glera/Prosecco 100% (bílé).
Vinařská oblast: Lison-Pramaggiore, východní Benátsko.
Výroba: vinifikace na bílý způsob. Jemným lisováním jsou ihned odstraněny slupky. Fermentace
probíhá za kontrolované teploty mezi 13-14°C s ušlechtilými kvasinkami. Jemná perlivost je zajištěna
metodou Charmat, kdy víno fermentuje po dobu 45 dnů v autoklávu se šlechtěnými kvasinkami za
teploty 15°C.
Obsah alkoholu: 11,5% Vol.
Poznámka: barva je slabě žlutá, slámová, se zelenými odlesky, ve vůni cítíme bílé květiny s tóny
zeleného jablka. Jemná, ale vytrvalá perlivost zvýrazňuje jeho dobře vyváženou, příjemně ovocnou
chuť.
Kombinace: výborné jako aperitiv, k předkrmům s rybami, mladým sýrům a jiným lehkým pokrmům.
Teplota servírování: 10°C
Hmotnost | 1.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.