Popis
Mazzolada Rosé Brioso slabě růžové barvy s fialovými odlesky, výrazné, ovocné vůně. Jeho příjemná perlivost, zbytek po fermentaci, se skvěle doplňuje se svěží, sametovou chutí se stopou mandle.
Réva: Merlot (červené).
Vinařská oblast: Vinice se nacházejí nedaleko obce Portogruaro v Benátské provincii. Půda rovinatá, složená z vápence a jílu. Hustota 3000 tis. keřů/ha. Způsob střihu „Casarsa“ se čtyřmi volnými výhonky.
Výroba: Průměrná teplota při sběru 24 °C. Hrozny jsou sbírány z 40 % ručně a ze 60 % mechanicky. Nejprve je víno ponecháno krátce macerovat k dosažení žádaného zbarvení, poté je jemně lisováno a podchlazeno na 5°C, aby se po 24 hodinách oddělil kalný mošt. Následuje řízená fermentace za pomoci vybraných přírodních kvasinek. Poté je víno několikrát přefiltrováno a stočeno do nerezových tanků, kde pak několik měsíců zraje.
Kombinace: Perfektní víno na volný čas, jako aperitiv nebo s tučnějšími it. předkrmy.
Hmotnost | 1.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.