Původ
Vinařská oblast Čechy, podoblast mělnická, obec Slaný, viniční trať Ovčáry
Vinifikace
Ruční sběr odrůdy Dornfelder 10.10.2019. Při výrobě dodrženy tradiční postupy včetně zastavení fermentace vinného moštu přídavkem vinné pálenky. Kvašení rmutu v otevřené kádi při teplotě 22 °C při pravidelném míchání. Následně dolihováno vinným destilátem, čímž došlo k zastavení kvašení při ponechání přirozené sladkosti moštu a zvýšení alkoholu na 18,5 % obj. Následně šetrně vylisováno. Uloženo do středně toastovaného sudu z francouzského dubu o objemu 600 l, ve kterém víno zrálo po dobu 36 měsíců. Lahvování proběhlo v dubnu 2023. Víno je uzavřeno skleněným uzávěrem Vinolok v černé barvě.
Gastro doporučení
Dezerty s ovocem, fíky, datle nebo jiné sušené ovoce. Vhodný doplněk chuťově výrazných sýrů. Lze podávat jako digestiv.