Popis
Nízká kyselost a kombinace sušeného ovoce s čokoládou dělá z této kávy nápoj pro jakoukoli příležitost. Středně plná, nasládlá chuť zaujme pravidelného konzumenta i svátečního kávomilce. Pěna je velmi trvanlivá, světlá a hustá.
Brazílie Yellow B. Fazenda da Lagoa je sbírána ručně, stejně tak se třídí a suší. Ke zpracování kávových zrn se používá mokrá metoda, to znamená, že farmáři nasypou plody kávovníků do vody – z hladiny seberou nezralé a nekvalitní bobule a zbylé peckovice protlačí i s vodou speciálními drticími plechy. Tak jsou odstraněny slupky a dužina. Následující fermentace je přísně dozorována, protože zásadně ovlivňuje výslednou chuť kávy. Sušení probíhá ve dvou krocích – nejprve na slunci, pak v sušárnách.
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.