Vepřová panenka ala Vinný klub a k ní Frankovka rosé
Vážení milovníci vína a jídla, předkládám tip na lehkou letní večeři.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na 1 a půl centimetru silné kousky. Necháme do druhého dne odležet ve směsi z olivového oleje, grilovacího koření a bazalky.
Odleženou vepřovou panenku krátce orestujeme na pánvi. Mezitím připravíme kořenovou zeleninu na másle s přidání bazalky. Orestovanou vepřovou panenku po té pozvolna dusíme na pánvi s pokličkou a přidáme připravenou zeleninu. Necháme cca 15 minut na stupni 3 u sporáku dokončit. Podáváme na listu ledového salátu. Můžeme podle chuti dozdobit česnekovým, nebo jogurtovým dresingem.
K tomuto pokrmu doporučujeme Frankovku rosé z Vinného domu z naší nabídky.
www.vkpodkaplickou.cz/vino/frankovka-rose-2016-vd/