Představujeme naše italská vína III
Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako třetí bude představeno CABERNET SAUVIGNON z řady CASTANOVE, které patří rovněž mezi vína,která si naši členové klubu oblíbili.
Odrůda CABERNET SAUVIGNON je původní modrá francouzská odrůda, vzniklá pravděpodobně křížením CABERNET FRANC x SAUVIGNON.. Do SOK byla zapsána v roce 1980.
Hrozny se opatrně lisují, macerace probíhá v nádržích z nerezové oceli při teplotě 28 °C po dobu 6 - 10 dnů. Macerace je cílena pro získávání jemnějších tříslovin a pro charakter vína s velkou strukturou a rovnováhou. Fermentace a zrání potom probíhá v nerezových tancích a barikových sudech. Po dokončení procesu víno před expedicí leží v lahvích nejméně čtyři měsíce.
Barva je tmavě rubínově červená. Vůně je složitá s příjemným pikantním nádechem černých třešní, zeleného pepře a suchého sena. Víno je plné, příjemně zabarvené, v dochuti můžeme poznat stopy malin a ostružin.
Díky taninové struktuře můžeme doporučit k tučným pokrmům, k houbám a chřestu.
Z masových pokrmů můžeme vybrat pečeně, dušená masa, marinovaný steak a zvěřinu s omáčkou.
Z dalších pokrmů je vhodné např. pokrmům s lanýži,k pizze se žampiony a další zeleninou, k milánskému risottu.
Podáváme při 18 °C - 20 °C
Obsah alkoholu 12,5 %